kolmapäev, 19. detsember 2007

JÕULUPIDU



Pühapäeval, 16.detsembril, pidasime klassi jõulupidu. Pidu toimus kooli saalis. Külalised - pereliikmed istusid pidulikult laudade ümber, laval ootas laud suupistetega. Pidu algas laste-"päkapikkude" kavaga, mille sisuks oli jõulumängu mängimine - visati täringut ning esitati erinevaid etteasteid: poisid esinesid kavaga LUMINE JÕULULUGU (Oops! kohati polnud salmid peas, või siis ununes oma järg suurest pabinast või mis...?); Grete esines mininäidendiga JÄÄTISEMÜÜJAST, KES OLI KITSIPUNG; Villem esitas NUTIKA LUTIKA lühilood; Kevin esitas kaks humoorikat lugu PÄKAPIKKUDEST (väga vahvalt ja ilmekalt!), ühe koos Sveniga; Liisi ja Carina mängisid ette loo LUMI; Vallo ja Markus rõõmustasid publikut pillimänguga (Vallo hiiu kandlel, Markus akordionil); Grete, Liisi ja Carina esitasid luuletusi küünaldega, Kevin saatis trianglil; Tannaril oli moodne inglise-eesti jõulusalm; kogu klassiga lauldi RUDOLPH THE RED NOSE REINDEER ning 5.klassi jõululugu, mis tuleb esitusele ka kooli jõulupeol neljapäeva õhtul. Kõigi nende numbrite vahele loeti kuuse all omaloomingulisi jõulujutte. Kava lõppes reaalste soovidega jõuludeks kõigile ja iseendale.
Pärast eeskava oli veidi aega suupisteid nautida, siis saabus Jõuluvana. Tuli seista Jõuluvana ees ja lunastada oma kingitus ja kommipakk. Põhiliselt loeti salme. Kas ollakse juba veidi "suured" või mis, kuid Jõuluvanaga eriti jutukad poldud, nii mõnigi küsimus jäi ühku rippuma.
Jõuluvana piparkookidega teele saadetud, algas krabistamine - avati kingitused ja tänati kingitusetegijat ning sooviti "Häid Jõule!"
Siis algasid mängud. Markuse ema ja Grete ema olid põhilised mängude läbiviijad, hiiglama vahva ju, et lapsevanemad niimoodi tegutsevad. Mängude vahele söödi ja joodi. Toimus ka viktoriin. Kui õhupallid välja toodi, läks suuremaks mölluks. Oli lõbus, oli vallatu, ka külalised-vanemad haarati mängu, tore seltskond. Meeldiv, et ka õp. Ebe viibis meie peol.
Viimane mäng oli "Õunavaras", seejärel koristati kärmelt. Äkki hakkas liikuma jutt ilutulestikust, kuigi keegi täpselt midagi ei teadnud. Mindi siiski välja. Oligi, Roberti ema üllatus - pisike tulevärk. Sellega oli pidu lõppenud.

Pilte jõulupeost saad vaadata 5.klassi pildialbumist (VIITED)!

1 kommentaar:

Sander ütles ...

väga lahe oli :P