teisipäev, 9. juuni 2009

KOOLIAASTA KOKKUVÕTE I

3.juunil lõppes kooliaasta 2008/ 2009, teeme kokkuvõtte. Alustame IV veerandi tulemustega. Lühidalt, hindele "5" õppis GRETE, hindele "4 ja 5" SANDER (3 nelja) ja MARKUS (4 nelja). Puudulikud hinded olid tunnistusel kolmel õpilasel: Siimul ühes aines, Svenil kahes ja Villemil kolmes aines. Hoolsus hinnatud "mitterahuldavaks" Kevil, Villemil, Svenil ja Siimul. Eelviimasel päeval oli veel ka käitumisega probleeme Kevinil, kelle tunnistusel on nüüd noomitus. Väga kurb, et mõni õpilane teeb teisele just seda, mida ei taha, et iseendale tehakse. Miks küll?

Kogu aasta kokkuvõttes on meie õpitulemused järgmised: GRETE lõpetas klassi kiitusega, SANDER ja MARKUS neljade-viitega - nemad said kodu kooli ees kiita. ANDREASel ja DIANAl kaks kolme neljade-viite seas, EVELINIL kolm kolme, ROBERTil, VALLOl ja TANNARil neli kolme, LIISIl ja KEVINIl viis kolme, SIIMUL kaks nelja kolmede seas - kokku oli 11 hindelist ainet + arvutiõpetus, mis kõigil kenasti arvestatud. Täiendavale õppetööle jäid VILLEM ühes ja SVEN kolmes aines. Ka aasta kokkuvõttes jätab hoolsus kõvasti soovida Villemil, Svenil ja Siimul.

Kuidas küll saaks kõik tegemata tegemised ja vastamata vastused õigeks ajaks korda??? Klassi tahvil oli päeva algul päris palju nimesid, kes pidid oma õpiku tagastama , et tunnistust saada. Mõni nimi on seal praegugi ning tunnistus alles õpetaja sahtlis.

Kogu selle õppeaasta tähtsaimaiks märksõnaks oli "tasemetöö", see kummitas septembrist maini. Rõõm on, et kõik kolm tasemetööd said 6.klassis hästi sooritatud. Õpetajad kiitsid, eriti tublimaid ja neid, kes said tavapärasest parema tulemuse. Eks igaüks ise teab, kui palju ta õppis ning kas ta jääb oma tulemusega rahule. Tore, et keegi ei ebaõnnestunud ja võime selle raske ülesande täidetuks lugeda.

Sel õppeaastal said paljud kuuendikud oma teadmisi ja võimeid proovile panna aineolümpiaadidel. Väga hea meel on, et meie õpilased esindasid end ja kooli hästi. Kirjutan siia osavõtu olümpiaadide kaupa.
LOODUSÕPETUS Grete I koht, Robert II koht, Sander 4. koht, Markus 6. koht.
INGLISE KEEL Andreas 5.-6. koht, Markus 9.koht, Robert 11. koht, Grete 14. koht.
VENE KEEL Grete ja Sander 4.-5.koht, lisaülesandes 3.koht.
MATEMAATIKA (meeskonnnana) Vallo, Grete, Robert + Kaidi B. 5.klassist.

Samuti on meie klassi õpilased esinenud hästi mitmesugustel spordivõistlustel ning kooli spordipäevadel - VILLEM, KEVIN, SVEN, ROBERT, SANDER. Viimasel kevadisel spordipäeval tegi SVEN näiteks oma vanuseklassis"puhta töö" ja noppis kõikide alade esikohad.

Õpilasomavalitsuse poolt meile määratud ülesanded täitsime kõik 100%. Kujundasime novembrikuu stendid, korraldasime Koolilava raames MASKITEATRI päeva, viisime läbi mälumängu algklassidele. Võtsime osa kõigist kooli üritustest, osalesime 9.klassi poolt korraldatud traditsioonilises mälumängus. Hästi tore on see, et tegime seda kõike koos, kogu klassiga.

Arenguvestlused, ehk nagu meie klassis kutsume perevestlused, toimusid kolmandal ja neljandal veerandil kõikide õpilastega ja nende vanematega. Mõnel juhul oli kaasas kogu pere, mis on eriti meeldiv. Selline koostöö on väga tähtis, järgmisel aastal see jätkub. Väga rõõmustav on ka, et käivitus ja toimib nn projekt, et lapsevanem tuleks koolitundi andma ja oma teadmisi või huviala jagama. Loodan, et see jätkunb ka järgmisel aastal 9.klassini välja. Samuti meie ühised jõuluõhtud vanemate ja peredega.

Aasta oli huvitav. Nüüd on hüvasti, 6.klass! Tunnistust tsiteerides: "Lõpetas 6.klassi. Viiakse üle 7.klassi."

1 kommentaar:

Tannar ütles ...

Vahepeal oli päris raske!