laupäev, 20. juuni 2009

6.PEATUS - PÄRISPEA POOLSAAR







16:21 5km pärast on Loksa. VIHMA KALLAB JA KALLAB JA KALLAB JA KALLAB. Suundume põhja. LOKSA. Tagumises pingis käib müramine. Meri on kohati teele väga lähedal. Buss rühib jonnakalt põhjatippu. Kostab lobisemine, igasusgust juttu on kuulda. Siin on popurrii lausekatkeist, mis õpetaja kõrvu kostis - ...100 krooni... - ...Tannaril on luksumistõbi ...- ...olee-olee-olee-olee... - ...ah, vaata, vaata... - ...see oled sina, Sander... - ...Vallo, vaata siia... - ...valele poole... - ...täitsa kummipea... - ...on küll levi... - ...ei, ära vaata... - ...mida see tähendab... - ma ostan ka Motorolla...


PÄRISPEA PÄHKLIMÄNNIK vilksab bussiaknast.

Fakt on see, et kell 16:46 oleme poolsaare tipus, Eesti kõige põhjapoolseimas punktis, aga ilm on nii hull, et matkarada me jalge alla ei võta. Seega PUREKKARI NEEM jääb tegelikult meil vallutamata. Vaata lisatud fotolt, kuhu me oleks ilusa ilma korral välja jõudnud. Bussist väljas käisid: Sander, Vallo, Liisi, Diana ja Markus.

VIHMA SAJAB JA SAJAB, LÕPPU EI NÄE.


16:50 VIINISTU

Kusagil uduses meres on MOHNI SAAR. Bussis mängitakse "Vanaisa vanu pükse", nagu kuulda. Meri on hülgehall. MUIDE, Käsmust on pärit helilooja Ülo Vinter, kes on kirjutanud palju kauneid tuntud viise (sellise ilmaga tuleb kohe meelde "Kui on meri hülgehall" filmist "Siin me oleme"). Tema õpilane oli Arvo Pärt, Eestist pärit maailmakuulus helilooja.


17:00 LOKSA. Saab poodi!

17:10 Maiustatakse. Poest osteti: Twixi, Snickersit, KitKati, Butter Toffeesi, Haribo tähti, juhtmejuppe, šokolaadikohukest, viinerisaia.


GRETE: Jah.

SANDER: Vihm võiks lõppeda.

Nämm! :D

SIIM: Nojasiis?


TEADMISEKS! Purekkari neem on Pärispea poolsaarest eenduv neem. Selle ots on Mandri-Eesti põhjapoolseim punkt (59°40'30" N).
Neem on kivine. Selle pikkus on umbes 1,5 kilomeetrit. Neemel kasvab mitmeid
taimi. Puudest leidub seal näiteks mändi (ka roomavat vormi), haaba ja pihlakat, põõsastest põhiliselt kibuvitsa.

2 kommentaari:

Tannar ütles ...

Lõpuks kui bussi jõdsime, kõik olid läbimärjad:D

Sander ütles ...

Jah, tore oli seal ; )