laupäev, 20. juuni 2009

5.PEATUS - KÄSMU



15:26 Käidud KÄSMU MEREMUUSEUMis. Peremees Aarne Vaik on omapärane mees. Ise jutustas vähe, lasi lastel "rumalaid küsimusi" esitada. Saime teada huvitavaid fakte meteoriitide kohta, et kaptenite majad Käsmu külas on kõik valget värvi, et mereseadus ütleb - see, kes leiab laevavraki, sellele kuulub kogu leitud vara. Küsis kus kandist ise oleme, et kas meil ka meri läheduses on, et miks me nii koleda ilmaga reisime, kritiseeris natuke ka tänapäeva koolipoisse-tüdrukuid ( võttis pooled sõnad tagasi, kui kuulis, et meie tüdrukud oskavad kõik käsitööd teha). Samuti näitas ta meile haruldasi Eesti lippe oma erakogust, kuna juhtumisi oli Eesti lipu päev (eesti lipp 125). Muuseumihoonest said soovijad automaadist osta kuuma jooki.
Siis suundusime randa, otsustasime siiski ilma trotsida ja vähemalt veidike jalutada soovide kivikuhjani. Nagu slaididelt näha, oli tuul päris vali ja vihm pritsis näkku. Vaatamata sellele astusid uljamad kivilt kivile ja lasid lainetel neid märjaks kasta.

16:00 Käsmu kabeli juures teeme lühikese peatuse. Kes sööb, kes limpsib teed, kes kohvi. Peame plaani, kuhu edasi. Sihiks Pärispea neem, hakkame sõitma. SAJAB. On päris ekstreemsed tingimused, sest mõni mees on ikka korralikult märg.

GRETE: Põnev muuseum. Mere ääres oli ka väga põnev. Ja märg. (ilm on mõjutanud Gretet vene keeles kirjutama, selle kommentari lõpulause on tõlkes: ma armastan merd).
MARKUS: Väga lahe oli. Mere ääres sai ka "ujuda".
SANDER: Väga põnev muuseum oli ja mere ääres sai veits märjaks ka.
VALLO: Sai nalja, oli mõttetult lahe. Ilm oli mere ääres "hea".
LIISI: Suht lahe oli, aga saime väga märjaks.
DIANA: Väga lahe oli, aga külm.
TANNAR: Kõik said märjaks.

VAATA KA http://www.kasmu.ee/

2 kommentaari:

Tannar ütles ...

Tore oli kuulata

Sander ütles ...

Lahe koht oli.