neljapäev, 24. september 2009

KUNSTIÕPETUSE TUND 24.09.09




Klassijuhataja külastas täna kunstiõpetuse tundi.

Kuna eelmisel nädalal oli tunnis probleeme, otsustasin paluda kunstiõpetajal tundi vaadelda. Õpetaja Saima oli lahkesti nõus.

Esimesed 5 minutit kulusid keskendumisele, et end õpetajat kuulama sundida nii, et ka ülesandest aru saaks. Paarilt õpilaselt ikka väike katse "esineda", vaja ju ka selja taha vaadata, kus see klassijuhataja istub või mis ta siin teeb. Aga see, kes õpetajat kuulas hakkas kohe hoolega pihta. Teemaks oli pliiatsijoonistus, erinevad võtted, ettevalmistus suuremaks põhitööks järgmistel tundidel.

Siis korraga hakkas töö sujuma, algul mõnele rabedalt, kuna pliiatsit polnud (vaja klassist tuua, aga palun!) või oli see nüri. Joonistati raam, tehti jaotus ning algas pliiatsijoone kunst. Algul vaatasin pealt, siis nakatusin ja joonistasin kaasa. Ja äkki avastasin, et kõik töötavad usinalt ning õpetaja käib ringi ja juhendab, nii nagu peab. Tunni lõpuks oli enamusel töö valmis, mõnel jäi aeglase alguse tõttu veidi pooleli ka. Ja polnudki vaja teisi segada ega tunni korda rikkuda ning oli ka tulemus. Esimeste hulgas said oma joonistused valmis Tannar ja Vallo, õpetaja tunnustas ka Siimu. Minu arvates on kõik joonistused omanäolised. Pildistasin meie kunsti üles, Grete tööd ei leidnud teiste hulgast, vabandust, kui jäi kahe silma vahele.

Veendusin, et kõik on võimalik. Saame küll ka hästi tööd teha, kui vaid tahame.

3 kommentaari:

liisi ütles ...

suht lahe tund oli kujna õps oli tunnis

Tannar ütles ...

Mulle meeldib hariliku töö

Sander ütles ...

ei tea, võistlustel olin :D