reede, 11. märts 2011

EMAKEELENÄDAL "MUUTUV KEEL"

ESMASPÄEVAL, 14.märtsil


  • AKTUS 6.tunni ajal, ilusas emakeeles laulavad Kehtna valla lastekoor ja meie mudilased.
  • KEELEJOOKS 3.-6.klassile 7.tunni ajal.

REEDEL, 18.märtsil

TEATRIPÄEV "TUUNITUD MUINASLOOD" 4.-5.tunni ajal

NÄDALA JOOKSUL (eesti keele tundides)

  • uute sõnade võistlus - sõnaus

  • kogume kokku meie slängi

  • paneme kirja oma parasiitsõnad
ARVAMUSED:
VILLEM: Ainuke asi, mis seal lahedat oli, oli see, et sai eesti keele tunnis vabalt võtta. Aktus oli päris nii ja naa. Mõttetu oli sellepärast, et plaksutada ei tohtinud ja kommenteerida ei tohtinud:( Muidu oli suht chill.
SANDER: Eesti keele tundides mõtlesime uusi sõnu välja. Eesti keele õpetaja pani need ka koridori stendile üles. Esmaspäeval käis ka Kehtna koor laulmas, ka meie kooli õpilased laulsid.
GERDA: Emakeelepäev oli meil esmaspäeval koolis. Tegime igas eesti keele tunnis midagi põnevat. Küll mõtlesime uusi sõnu, küll tegime näidendit. Vahepeal passisime niisama. Eelmine
neljapäev vastasime ka raamatut. Ja esmaspäeval 6.tunni ajal kogunesime me kõik saali ja seal esinesid meile Kehtna valla lastekoor. Nad laulsid ikka tõsiselt hästi. Võttis kohe kuulama, nad olekski võinud sinna laulma jäänud. Minu arust oli see tavaline päev.
DIANA: Esmaspäeval oli koolis emakeelepäeva aktus, ma puudusin. Aga enne seda kirjutasime üles slänge, parasiitsõnu ja leiutame ise ka uusi sõnu.
LIISI: Kui ma esmaspäeval kooli tulin, oli meil esimesed 5 tundi ja pärast seda oli 6.tunni ajal aktus, mis algas mudilaskoori lauludega. Siis hakkasid Kaidi B., Kaidi L., Elo, Merilin ja Pille rääkima emakeeletunnis välja mõeldud sõnadest, parasiitsõnadest ja slängist. Ma ise kirjutasin parasiitsõnu ja slängisõnu. Pärast seda hakkas laulma Kehtna lastekoor ja nad laulsid umbes 5-6 laulu.
SIIM: Emakelepäev oli normaalne.
EVELIN: Kehtna valla lastekoor käis laulmas. Ka meie koolist laulsid mõned üksikud. Lauljaid oli päris palju. Meie koolist laulsid ka mõned väiksema klassi õpilased. Aktusel räägiti ka igasugu asju, mis emakeelepäeva kohta käib.
ANDREAS: Aktusel lauldi palju. Eesti keele klassis me kirjutasiem praegustele sõnadele uusi mõisteid ning slänge. Mõned neist olid päris naljakad.
TANNAR: Esmaspäeval oli emakeelepäev. Kehtna valla lastekoor laulis. Päris hästi tuli välja ja head laulud olid. Meeldis.
MARKUS: Emakeelepäeval oli aktus. Laulis Kehtna lastekoor.
GRETE: Eesti keele tundided kirjutasime parasiitsõnu, leiutasime uusi sõnu ja kirjutasime slängi. Ma ei mäleta, mis ma kirjutasin. Sain oma nägula eest šokolaadi. Jess!
VALLO: Emakeelepäev oli tore. Aktus oli huvitav. Oleks võinud terve nädala jooksul veel asju olla. Eesti keele tundides tegime palju erinevaid asju, kirjutasime parasiitsõnu, slängi ja muud.




1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Huvitav oli kuulata!