neljapäev, 20. märts 2008

TEATRISSE!


27. märtsil, rahvusvahelisel teatripäeval, sõidame Viljandisse UGALA teatrisse vaatama etendust "Väike Tjorven Soolavareselt". Etendus algab kell 12.00 ja kestab 2 tundi ja 10 minutit.


Kas oled lugenud Astrid Lindgreni raamatut "Väike Tjorven, Pootsman ja Mooses"?Või ehk oled näinud filmi, kunagi jooksis ETV kanalil? Muide, praegu jookseb seesama film Soome YLE 2 kanalil esmaspäeviti kell 18.20, tõsi küll rootsi keeles ja soomekeelsete subtiitritega, aga ikkagi.


Loe lisaks väljavõtet UGALA kodulehelt:


Astrid Lindgren

VÄIKE TJORVEN SOOLAVARESELT

Vi pa Saltkrakan

Tõlkija: Maarja Aaloe-Laur

Lavastaja: Peeter Tammearu

Kunstnik: Jaak Vaus

Muusikaline kujundus ja laulud: Peeter Konovalov

Liikumine: Oleg Titov


Osalevad veel: Sten Aus, Angelika Tõnissoo, Kristi Tirmaste, Sandra Raidsalu, Marite Juurik, Grete Sukk, Elis Rätsep, Helis Marleen Vahtra, Glea Habicht


Kusagil suures Läänemeres on keset paljusid laide üks pisike saar. Veider nimi teisel – Soolavares. Sellel saarel elab väike isepäine tüdruk, keda kutsutakse Tjorveniks. Muidugi ei ela ta seal üksi. Seal elab ka tema truu sõber koer Pootsman, ema-isa nagunii. Ja siis veel Södermani-vana, kellel aeg-ajalt lapselaps Stina suurest linnast külas käib, ja Vesterman ja… Palju loomi-linde mõistagi ka.Ühel suvel üürib üks veidravõitu kirjanikuhärra sellel saarel endale ja oma lastele suvekoduks vana ja juba lagunema kippuva Tisleritalu. Nii saabuvadki saarele Melker, Malin, Johan, Niklas ja Pelle. Mis Soolavaresel sel soojal ja seiklusrikkal suvel kõik juhtuma hakkab, seda laval näemegi. Ja juhtub palju - nii naljakat kui ka sellist, mille üle järele mõelda.


Etendus on mõeldud 3.-7. klassi õpilastele, st. meile igati sobilik.


HEA UUDIS on see, et nüüd on päris kindel, et pärast etenduse lõppu tehakse meile väike ekskursioon LAVA TAHA, teatri imelisse maailma, mis jääb muidu vaatajale mõistatuseks. Põnev, kas pole? Igatahes, suur aitäh tädi HELGIle, tänu kellele meil see võimalus avaneb. Mis saaks olla veel parem viis tähistada teatripäeva!


NB! Bussisõit Viljandisse ja tagasi maksab 100 krooni. Võta raha kooli kaasa!

3 kommentaari:

Sander ütles ...

tahaks juba väga minna !!!

Tannar ütles ...

jah
sander sa võid palju tahta

liisi ütles ...

äge ,et lava taha saab minnatahaks juba väga minna !