esmaspäev, 30. juuni 2008

MAASIKAAEG ON KÄES!




Tähelepanu! Metsmaasikad, aedmaasikad on punased ja valmis! Söö nii palju kui jaksad, värskete maasikate imehea lõhn talleta talveks mällu. Mõnus!

pühapäev, 29. juuni 2008

HISPAANIA...



...on Euroopa Meister! Fernando Torrese värav I poolaja 33. minutil jäigi ainsaks väravaks väga huvitavas finaalmängus Saksamaa ja Hispaania vahel.
Muide, Hispaania meeskond tuleb oktoobris MM valiksarjas Eestisse ja me saame näha Euroopa parima meeskonna mängu.

esmaspäev, 23. juuni 2008

SUVI VOL 1





JAANIUSS




Enne jaani võib õhtuti metsaservades ja teeäärtes märgata rohekalt helendavaid täpikesi. Tegemist on jaaniusside, teaduskeeles jaanimardikatega (Lampyris noctiluca).

Teaduslik nimetus ütleb ära, et jaaniuss pole tegelikult "uss" (nagu näiteks vihmauss), vaid hoopis mardikas. Rahvapärase nimetuse on nad saanud tiibadeta emasloomade järgi, kes meenutavad ussikesi.

Jaanimardiklased (Lampyridae) on tuntud oma võime poolest fosforselt helendada. Sugukonna ladinakeelne nimetus tähendabki tõlkes tõrvikukandjat.

Tekst www.looduskalender.ee

23. JUUNI VÕIDUPÜHA, 24 JUUNI JAANIPÄEV

kolmapäev, 18. juuni 2008

reede, 13. juuni 2008

neljapäev, 12. juuni 2008

SUVI LÄHENEB!



Uskuge mind, suvi on väga lähedal. Mina maitsesin täna suve, esimesi kasvuhoones küpsenud maasikaid. Küll olid head!

EUROOPA MÄNGIB JALGPALLI





pühapäev, 1. juuni 2008

MAHTRA SÕDA 150


Kas Sina tead, et...
...30. mai kell 19 – 31. mai kell 15 • Juurus Eeru kõrtsi juures Eduard Vilde romaani „Mahtra sõda“ lavastatud ettelugemine professionaalsete näitlejate ja 70 erinevas vanuses ja erinevatest paikadest pärit lugeja osavõtul.
...31. mai kell 18 • Mahtra sõjaväljal Raplamaa laulu- ja tantsupidu „Mis maa see on“
...1. juuni kell 19 (sissepääs kell 18) • Mahtra sõjaväljal Kontsert "Mahtra sõda" „METSATÖLL“ ja „VÄGILASED“

TUTIPIDU




Reedel oli koolis tutipidu. Üheksandikud olid tähelepanu keskpunktis, armsad esimese klassi juntsud olid ära õppinud väga vahva kava. Aitäh, õpetaja Ebe, oli ilus aktus!

Traditsiooniliselt pärandati kingitusi neile, kes kooli jäävad. Meie klass sai esmaabikomplekti, kuna meie poisid palju rüselevad nii, et murduvad kondid ja luud. Kahjuks oli karp tühi, eks peame ise tasapisi täitma.

Hüvasti, üheksandikud! Edu eksamiteks!

SANDERi SÜNNIPÄEV 26. mai


Õnnesoovid kogu klassi poolt!

KÜLAKOST


Tannar käis reisil Rootsis, tõi klassile külakosti. Väga kena, aitäh.

MÄLUMÄNG






Traditsiooniline veerandilõpu mälumäng toimus neljapäeval 6. tunni ajal. Meie võistkonnad esinesid paremini kui varem. Omavahelises arvestuses oldi ka üsna tasavägised. Vaata slaidiprogrammi ja diplomeid!