neljapäev, 28. juuni 2012

LÕPUAKTUS "FILM"

Aitäh, 8.klass, meeldejääva lõpuaktuse eest!



KAISUKARU


Aitäh, armsad noored  ja teie vanemad, see kingitus on lihtsalt SUUREPÄRANE. Võite kindlad olla, et see karu ei pea kungi nurisema, sest hoolisen ta eest hästi... ja mõtlen teie peale.

neljapäev, 21. juuni 2012

LÕPUAKTUSE PILDID

143.lend - Diana, Grete, Gerda, Evelin, Liisi, Andreas, Markus, Robert, Villem, Tannar, Sandre, Siim, Vallo ja õpetaja Tiina
http://www.solman.yx.ee/valtukool/

SÜNNIPÄEVAD

Sünnipäevameeneks oli sel aastal viimane lüli sünnipäeva poldi otsa. Kaardil vana inglise õpetussõna. Kaardiostuga - UNICEF sünnipäevakaardid - tegime heategevust, st toetasime laste sotsiaalsete vajaduste paremat rahuldamist ning kodanikuühiskonna arengut. Üllas, kas pole?



Pidu pidasime koogisöömisega, sünnipäevalaps küpsetas ise koogi ... või siis ostis. ÕNNE, ÕNNE, ÕNNE!

ÕNNE SULLE, ANDREAS!


ÕNNE SULLE, VALLO!


ÕNNE SULLE, GRETE!


ÕNNE SULLE, MARKUS!


ÕNNE SULLE, GERDA!


ÕNNE SULLE, VILLEM!


TEATEPULK

Teatepulgal jääb meie klassi, 143.lendu, tähistama õuna kujutis, millele on kinnitatud roostevabast terasest plaat, millele omakorda on graveeritud kõigi lõpetajate ning kahe klassijuhataja nimed. Õuna valmistas meie klassi puutöömeister Vallo (Valtzik). Graveeris õpetaja Tiina.
Miks just õun?
Võib-olla seepärast, et:
  • tarkuseõun - populaarse legendi järgi kukkus õunapuu all istuvale Isaac Newtonile pähe õun, mis aitas tal formuleerida gravitatsiooniseadus
  • õun oli igavese nooruse, igavese elu ja närtsimatu ilu sümboliks
  • "Üks õun päevas hoiab tohtri kodust eemal". Õunad sisaldavad mitmesuguseid vitamiine (C-, E- ja A-vitamiini), mineraalaineid (raud, mangaan, kaalium, magneesium, kaltsium), fruktoosi, glükoosi, sahharoosi, fütontsiide, pektiini ja parkaineid, ensüüme
  • õuna peetakse kristlaste hulgas sageli Eedeni aia keelatud vilja sümboliks
  • õun hoiab ära närvilisuse, tujulanguse ja depressiooni, rasketel perioodidel on soovitatav süüa päevas kolm õuna: hommikul, lõunal ja magamaheitmise eel. Enne magamaminekut söödud õun rahustab ja tagab hea une








reede, 15. juuni 2012

KORDUSEKSAM

Täna korduseksam matemaatikas - Liisi, Evelin, Gerda, Siim ja Villem - kõik sooritasid hindele 3. TUBLI!

kolmapäev, 13. juuni 2012

VALIKEKSAM 13.06.2012

TULEMUSED:

BIOLOOGIA  Evelin, Liisi, Siim 4; Gerda 3

KEEMIA Grete, Sander 5; Tannar 4

FÜÜSIKA Vallo 4

INGLISE KEEL Markus, Andreas, Robert 5; Villem, Diana 4

esmaspäev, 11. juuni 2012

MATEMAATIKA EKSAM 08.06.2012

DIANA: Eksam oli enam-vähem selline nagu ma arvasingi. Närvi üpolnud üllataval kombel üldse sees, aga arvan, et kukkusin eksami siiski läbi. kuid loodan parimat.
SIIM: Mate - 2.
GRETE: OK pikkuse sain 5cm mitte 12, aga muidu tundub suht OK. Valmis sain suht käbe, siis hakkasin puhtandisse seletusi ja muud mula ajama. Kokku 7xA4 vist. OK eest -2 punkti vähemalt. Esta läks paremini.
VALLO: See algas 2012 juuni 8 kell 10.00 ja tegin kella 11.20ni. Eksam oli suht keskmine, kuigi ootasin midagi muud. Aga loodan parimat.
EVELIN: Eksam algas 10:10. Alguses tegime mustandi ja pärast eraldi puhtandi. Kõik ülesanded sain tehtud küll kuid ma ei tea, kui õieti ma tegin. Ma loodan, et tegin need õieti. Mustandi peal sai sodimisi ka tehtud. Eksam just lihtne polnud. Oli ikka päris raske. Loodan positiivsele hindele.
VILLEM: Eksam oli mõttetu - ..........(ei loe välja) ülesanne.
GERDA: Matemaatika eksam algas 10:10. Kui nägin matemaatika eksamit, oli mul kohe nii, et jube, kui raske see on ning ma ei saa sellega hakkama. Aga, kui aus olla, ega ei saanudki, sest kõik, mis ma kodus õppisin, läks mul meelest ära. Ma olen täiesti kindel, et selle eksamiga ma hakkama ei saanud.
TANNAR: Alguses vaatasin peale, et on raske. aga polnudki. Loodan, et tuleb hea hinne. Mõned ülesanded olid väga kerged. Arvan, et keegi ei kuku läbi. Konsultatsioonid aitasid suht palju.
ANDREAS: Ülesanded algul ehmatasid mind ära, kuigi hiljem sain hakkama juba. Peaasi, et 3 saaks. Kardan, et võin ka 2 saada. Punktide arvestusest peaks ehk. Lugemisülesanded läksid hästi, ma arvan.
ROBERT: Eksam tundus hästi minevat. Rahuldava peaks kindlasti saama. Kujutasin seda isegi palju raskemana ette, aga konsultatsioonid aitasid kindlasti.
LIISI: Kõige rohkem kartsin ma seda eksamit ja loodan, et ikka saan läbi nii, et ei pea kordustööd tegema. Mõned ülesanded olid lihtsad, aga mõned ka väga rasked.
SANDER: Eksam tundus suhteliselt kerge, kuid vastustest oli näha, et mõni läks veits mööda. Eksami lõpetasin 13:05.
MARKUS: Mata eksam oli väga raske. Loodan, et hinne tuleb hea ja väga paljusid vigu pole. Ülesandeid kergeid polnud. Kõik olid jube rasked.

TULEMUSED:
Grete 5; Sander, Markus, Vallo 4; Tannar, Andreas, Robert, Diana 3; Liisi, Evelin, Siim, Villem 2; Gerda 1.

neljapäev, 7. juuni 2012

EESTI KEELE EKSAM 04.06.2012

MULJED VAHETULT PÄRAST EKSAMIRUUMIST LAHKUMIST:

VALLO: Kell on 11:40 ja 4.juuni, aasta 2012 ja sajand 21., kolmas aastatuhat. Tegin eksami eesti keeles. Tegin selle ära 1h ja 40 minutiga.
GERDA Eesti keele eksam oli suhteliselt raske. Eriti raskeks osutus kirjand, mis oli teemal "Mida on andnud mulle kirjandus?" Kui aus olla, läks see kirjand ja eksam suhteliselt raskelt, kirjandi teemal oli mul ainult 120 sõna või umbes nii, aga loodan ainult parimat. Eesti keele eksami lõpetasin kell 11:44 ja algus oli kell 10:05.
LIISI: Kell 10:00 hakkas eksam ja õpetaja seletas meile, mis me tegema pidime ülesannetes. Ma arvan, et ma saan kolme, aga kirjandi teema oli raske. Kell on 11:46.
EVELIN: Ühtegi üllatavat ülesannet ei olnud. Kõik oli ära õpitud. Hea oli see, et seal polnud võõrsõnasid. Kirjand oli päris raske. Lugemisülesanded olid lihtsad. Aega läks mul umbes tund ja pool. Kontrollisin töö ka kaks korda üle. Loodan, et mul läks hästi.
MARKUS: Eksam oli suhteliselt kerge. Kõige raskem oli kirjand. Ma arvasin, et see tuleb poole raskem. 04.06.2012 kell 11:47.
TANNAR: Kirjandis hea teema. Mõte oli hea. Lugemine oli natuke raske, aga sain tehtud. Ülejäänud ülesanded olid kerged. Tegin 1h ja 45 min.
ROBERT: Kirjandi teema oli üllatavalt raske, sama ka lugemisülesannete kohta. Muidu loodan, et läks hästi. Pool klassi sai eksamiga kiiresti hakkama.
DIANA: Eksam oli suhteliselt lihtne. Midagi väga üllatavat ei olnud, kuid kirjandi teema oli päris raske. Üldiselt oli proovieksam kergem. Mul läks aega poolteist tundi. Loodetavasti sain nelja kätte. Lugemisülesanded olid ka natuke raskemad, aga sain vast hakkama.
ANDREAS: Ma arvan, et see eksam oleks võinud võib-olla paremini minna, kuna ma arvan, et lugemisülesannetest võib mul punkte maha minna ja ka kirjandist. Kirjandi teema algul ehmatas mind ära, kuigi lõpuks mul hakkas ikka mõte jooksma ning vajaliku sõnade arvu sain ikka täis.
VILLEM: Eksam polnud väga raske, aga olin väsinud ja lugemisülesannetega oli raskusi. Aega läks mul 2h ja 20 min. Suht pinge on eksamit teha. Loodan, et õnnestus, aga see võib-olla ei juhtu.
SIIM: Kirjandi teema oli mõttetu, lõpetasin kell 12:30.
SANDER: Eksam tundus suht lihtsana, aga eks näis kuidas tulemus on. Lugemisülesandes jäi mõni küsimus veits arusaamatuks, kuid üritasin ära vastata. Eksami lõpetasin kell 13:00.
GRETE: Päris normaalne oli. Jõudsin täpselt aega, 13:04. Kirjand jäi veits kahtlane, liiga loetelu jäi vist, no eks näis. Ülejäänu oli suhteliselt lihtne. Aa kirjandi teema "Mida on mulle andnud kirjanduse lugemine?" Närv... mitte eriti, vahepeal oli veits kahtlane, kui kirjand ei edenenud, aga siis sai ikka korda. Aga tore, et õpetaja Kati meie jaoks aega leidis. Eks ootan tulemusi nüüd.

TULEMUSED saabusid õhtul e-kooli - kõik sooritasid eksami.
Grete 5; Sander, Markus, Andreas 4; Robert, Diana, Evelin, Liisi, Gerda, Villem, Tannar, Siim, Vallo 3.

esmaspäev, 4. juuni 2012

VÄIKE EKSAMIRAHUSTI

VÄIKE EKSAMIRAHUSTI kuidas suurema pabinata läbi saada
  • Usu endasse! – Pead uskuma endasse ja oma töövõimesse.
  • Mõtle rõõmsaid mõtteid! – Positiivsed mõtted suruvad maha negatiivsed tunded.
  • Õpi keskenduma! – Viska kõik muu peast välja, ainult siis saad keskenduda õppimisele.
  • Planeeri oma aega!
  • Ole rõõmsameelne! – Ära unusta eag- ajalt lõõgastuda, naer annab energiat, muusika parandab tuju.
  • Söö õigeid asju! – Söö juustu, liha, piima, täisteratooteid, need parandavad mälu ning lisavad energiat.
  • Pea pausi! – Pea aeg- ajalt pausi, tõuse, jaluta ringi, helista sõbrale.
  • Liiguta ja lõdvesta end! – Liigne istumine vajutab küüru selga, mine õue, siruta end.
  • Pane asjad tähtsuse järjekorda! – Võida vastumeelsus ja tee kõige keerulisemad asjad kõige enne ära.
  • Muuda elu värvilisemaks! – Punane lisab enesekindlust, lilla aitab jääda rahulikuks, kollane soodustab mõtlemist.
  • Kordamine on tarkuse ema! – Lehitse oma raamatuid, töölehti ja konspekte.
  • Kasuta sõprade abi! – Teiste küsitlemine aitab sul vastuseid kergemini meelde jätta.
  • Mõõdukus! – Ära mitte proovigi kõike korraga õppida, tee valik, keskendudes tähtsamale.
  • Värske õhk, värske vaim! – Hoia aken lahti! Kui su tuba on liiga soe, muutud uniseks ja võid tukkuma jääda.
  • Premeeri ennast! – Söö oma lemmiktoitu, vaata telekat või helista sõbrale – see teeb pikka aega järjest õppimise kergemaks.
  • Üks õppeaine korraga! – Keskendu korraga ainult ühele õppeainele.
  • Motivatsioon! – Kannusta end mõttega, et kahe nädala pärast on kõik möödas.
  • Kunagi pole liiga hilja eksamiteks õppida või abi paluda!
  • Unusta eelmised eksamid! – Need on juba seljataga, ära piina end asjatute aruteludega.
  • Pea meeles – sa teed eksameid ainult iseenda pärast.
  • Pea vastu!
 


PEA MEELES, ET...
  • Eksamile eelneval ööl maga vähemalt 8 tundi.
  • Hommikul kindlasti söö midagi või joo vähemalt klaas mahla.
  • Kõik eksamid algavad kell 10. Ole kohal 9.45.
  •  Eksamiruumi hakatakse lubama 9.55. Ära hiline!
  • Eksam on tähtis , seega riietu tavalisest pidulikumalt.
  • Kaasas on mitu üht värvi (sinine või must, eelistatavalt sinine) kirjutusvahendit, joonlaud.
  • Eksamiruumi on lubatud kaasa võtta juua, mis on enne lahti korgitud, ja šokolaadi, mis ei ole krõbiseva paberi sees.
  • Võta kaasa ka taskurätt.
  • Eksamitulemuste teadasaamiseks ole kokkulepitud ajal kohal.
  • Hea komme näeb ette, et eksamineerivaid õpetajaid tänatakse lilledega.
HEAD PÕRUMIST!

ÕNNE SULLE, SANDER!


ÕNNE SULLE, SIIM!


LÕPUKELL II

Õp TIINA: Ja tormavadki lapsed suverüppe
                  soe päiksesära silmis kõikidel...
                  Jääb õpetaja kauaks seisma lävel...
                  Veel huulilt pudenevad õpetusesõnad:
                   te hoidke ennast, sõpru valige...
                   Kuid lapsed teel on nelja tuule poole...


1. KLASS: Mis tunne on?
TANNAR: Kurb või rõõmus, uhke või ebamugav -
                  igatahes on see kõditavalt põnev tunne...

pühapäev, 3. juuni 2012

LÕPUKELL I


DIANA:
Ajasamm peatub ja näitab teeharusid,
kogusin koolist hulk teadmistevarusid.
Mõtted on ärevil, süda hell...
koolikell, koolikell, koolikell...

POISISD KÖÖGIS, TÜDRUKUD TÖÖKOJAS

Vahva vahetus - poisid kokkasid õp Koiduga köögis - valmisid küpsetised ja kokteilid; tütarlapsed toimetasid õp Antsuga töökojas - valmisid vurrid. Aitäh, Villem ja Andreas, kostitasite õpetajat oma kokakunstiga, oli väga maitsev.

ÕPPEPÄEV RIIGIKOGUS 25.05.2012

Päevakava:
10:00 saabumine Tallinna Toompeale Pika Hermanni kõrval olevasse turismibusside peatuskohta, kohtuumine giid Marinaga
10:15 Stenbocki maja ja Vabariigi Valitsus
12:00 Toompea loss ja Riigikogu
          Viktoriin
           Kohtumine Riigikogu liikme Eiki Nestoriga
14:00 lõunasöök Vabaduse väljaku KuKu kohvikus
15:00 Tallinki laev VICTORIA ja väike vastuvõtt laeval
16:30 õppepäeva lõpp







Saabumine oli ekstreemne - Ülemiste Keskuse ees lõhkes autobussi rehv ning Sikupilli Keskuseni sõitsime tossava rehviga. Seal algas action - kas Päästeaurot, üks Kiirabi  - selgus, et asi on tõsine ning buss kõlbmatu. Kabala kooli transportinud buss viis meid lõpuks Toompeale, hilinemisega. Külastasime Vabariigi Valitsuse hoonet - Stenbocki maja. Saime istuda ministrite toolidel. Edasi Riigikogu. Viktoriin oli kerge. Kohtumine Riigikogu liikme Eiki Nestoriga oli tõesti huvitav. Lõunasöök KuKu klubis maitsev. Tallinki laeva Victoria pardale minekuga tekkis uus probleem, puudus meie kooli nimekiri. Palju selgitamist, kasu ei midagi - üks ametnik tegi näpuvea. Lahendus siiski saabus - laeva peakokk võttis vastutuse ning saime pardale tema külalistena. Lõpp hea, kõik hea. Päev oli huvitav ja meeldejääv igatahes.

KAEREPERE 600 - RINGKÄIK KAEREPERES