laupäev, 24. september 2011

SUVESÜNNIPÄEVAD









Juubilarid Grete, Kevin, Villem, Vallo, Markus - 15.
Andreas - 16.
Gerda - 17.
PALJU ÕNNE!

kolmapäev, 14. september 2011

LÄHME TEATRISSE!

Rakvere Teatri etendus  Margus Karu "Nullpunkt"
31.oktoober 2011 kell 19:00 Paide Kultuurikeskuses
Pilet 8€. Sõit tasuta, tädi Helgi kirjutas projekti. Suur tänu talle.
Vaata http://www.rakvereteater.ee/teater/lavastus/nullpunkt/. Vaata ka meediagaleriist videosid.
Esietendus 23.septembril 2011. Etendus lavastatud Margus Karu noorsooromaani "Nullpunkt" ainetel. Loe raamatust lähemalt http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?172373


laupäev, 3. september 2011

2.SEPTEMBER MATK KUMMASSE









Vaadake, slaidikava selgitab kõik. Aitäh kõigile üheksandikele, kes vahvasti väikesi matkal turvasid, nendega mängisid, neid kiigutasid ja karusellil keerutasid, süles ja kukil tassisid. Tore oleks, kui te õp Veera juurde tundi minnes aeg-ajalt ka oma väikesi sõpru üle ukse tervitaksite või vaataksite, kuidas neil läheb.
Aitäh Vallole mõnusa üllatuse eest, õunakook oli ülimaitsev.

Tannar: Käisime 1.klassiga Kumma palliplatsil. Mängisime mänge. Tagasi tulles mõned tassisid lapsi õlgadel või süles.

Grete: Lõbus oli. 1.klass on huvitav. Sain paar uut bestikat. Jah.

Liisi: Me pidime tulema 8:30 ja siis hakkasime vana koolimaja juurde, et sealt 1.klassi õpilased võtta ja Kumma poole minna. Kummas me mängisime ja tegime nalja. Pärast tagasi tulles olid väiksed mõndadel kukil. Kui me kooli juurde jõudsime, siis hakkas vihma sadama.

Markus: 2.septembril käisime Kummas matkal 1.klassiga. Tiksusime Kumma palliplatsil ja pärast tõime Valloga õunakoogi.

Diana: 2.septembril läksime 1.klassiga Kummasse palliplatsile ja mängisime nendega erinevaid mänge ja sõime õunakooki.

Villem: Kummas oli järjekordselt igav, sest seal polnud jälle midagi teha. Aga vähemalt polnud igav XD:

Sander: 2.septembril läksime koos 1.klassiga Kumma palliplatsile. Mängisime seal koos ja oli tore päev.

Siim: Kumma on vägev.

Gerda: Kooli teisel päeval läksime me matkama Kumma koos 1.klassiga. Pidime võtma oma õpilase, kelle kooli viisime eelmine päev. Me matkasime sinna. Kui kohale jõudsime mängisime seal mänge ja sõime. Olime seal kuskil 2 tundi v nii. Ei oska täpsemat aega öelda. Tagasi tulles väsisid mõned lapsed ära ja me tassisime neid süles või kukil. Aga mulle ei meeldinud see, et mõned ei teinud midagi kaasa, kui sinna jõudsime. Aga muidu oli minu meelest korda läinud päev.

Evelin: Kummas. Ma hilinesin ja pidin üksi neile järgi minema, kuna magasin natuke sisse:D. Seal pidi igaüks oma lapse järgi vaatama. Sai seal niisama koos aega veedetud. Ja pisikesed said ka mängida. Kummast tagasi tulles tassisime väikseid süles või kukil, nad ei jõudnud vist ise käia!

Robert: 2.septembri matk 1.klassiga oli tore, kuid lõpuks väga igav. 1.klass oli väga lahe.

reede, 2. september 2011

MA MÕTLEN, ET




Ma mõtlen, et
kui ma kevadel lahkun,
siis minu poolt tehtu
jääb minuga.
Ma võtan oma teod enesega kaasa.
Seepärast tuleb hoolitseda, et
kooli lõpus ei seisaks ma
tühjade kätega.

1.SEPTEMBER 2011


Algas 144.õppeaasta Valtu Põhikoolis. Pidulik ja päikseline. Lilled ja soovid: "Ilusat kooliaastat!" Sinule, üheksandik, algas viimane kooliaasta oma kodukoolis. Algas tähtsa rolliga võtta 1.klassi tulija koos vanematega juba koolimaja uksel vastu, juhatada nad saali istuma ning hiljem tuua laps vanemate juurest õpetaja Ebe juurde, et temast saaks 1.klassi õpilane. Sina, õpetaja Ebe õpilane, kevadel koolist lahkumas, tood õpetajale enda asemele uue õpilase - see on õp Ebe armas traditsioon. Kuna üheksandikke 13, aga 1.klassi lapsi 18, sai mõni üheksandik tuua kaks last. Õpetaja leidis toredad seosed suure ja väikese õpilase vahel, suur võttis väikesel käest kinni ja suunas ning aitas teda oma kohale. Aktus oli tore ja sõbralik, natuke suvine, natuke juba sügisene ka, Andrease ja Roberti vabal ja vahval juhtimisel. Direktori kõne, valla ja hoolekogu esindajate head soovid, õpetajate laul on samuti alati aktuse osaks. Nagu esimene koolikell, mis helistas kooliaasta avatuks. Helistajateks õed, suur ja väike koos, Diana 9.klassist ja Kaisa 1.klassist. Aktuse lõpetas pidulik väljamarss, üheksandik käsikäes äsja õpilaspileti, koolimütsi ning aabitsaga koolilapseks saanud väikese inimesega.  Saali jäi kajama laul: "Koolikell, koolikell, oled väike lõbus sell..." Rõõmus seltskond, õpetajad Ebe ja Tiina ees, õpilased, suur-väike, nende järel, kõndides koolimaja eest läbi vana maja ukse juurde mööda 1.klassi kooliteed. Fotojäädvustus - suur koos väikesega.
SA OLID KENA JA VÄÄRIKAS, SAID AKTUSEL SUUREPÄRASELT HAKKAMA!

Klassijuhatajatund oli sissejuhatus õppeaastasse 2011/ 2012. On muudatusi õppekavas ja õppetöö korralduses, ees ootamas tõsine õppetöö ja eksamid. Muidugi võtame osa ka kooli üritustest, esimene suurem tegemine saab olema õpetajate päeva korraldamine oktoobrikuus. Aga homme juba, kui koolis on matkapäev, matkame koos esimese klassiga Kumma külasse, aitame neil kohaneda, tutvuda ja sõbruneda.

" Teeme nii, et kool on koht, kus Sind oodatakse ja kus Sul on hea olla." Need sõnad president Toomas Hendrik Ilvese kooliaasta alguse tervitusest on õiged, et neid meeles pidada. Koolirahu väljakuulutamisel Jõgeval  kõlas mõte "Koos on hea". Loodan, et meil on sel õppeaastal koos hea, et me toimiks sõbraliku klassina ja annaksime head tooni kogu koolis kui vanimad õpilased.
PARIMAT KOOLIAASTAT!

Evelin: 1.septembril oli minu arust täitsa nunnu päev:D. Palju rõõmsaid lapsi oli. Õpetaja Ebe kutsus meid ükshaaval saali ette, kus ta rääkis meist, kui tema meie klassijuhataja veel oli. Pidime külalised ka üles saali istuma juhatama. Mina viisin Kärolin-Triin Laaki kooli. Ja emale pidi igaüks lille andma. Andsime ka pisikesele lillekimbu ja kohvri koos kooliasjadega. Hiljem laulu saatel viisime käekõrval lapsed läbi õue teise koolimaja hoovi, kus tehti pisikesega ja suurega pilti. Hiljem viisime nad klassi.

Robert: 1.september oli tore.

Gerda: Pidime tulema 8:45 kooli, kuigi aktus ise hakkas 9:30. Mina pidin juhatama klassi uue 1.klassi õpilase koos tema perega. Mina pidin kooli viima Vanessa ja Edithi. Esimene klass oli nii elujõudu täis, et kohe kui kõik kohale said hakkasid nad jutustama. Aga 1.klassi läks 18 õpilast. Aga peale seda, kui aktus läbi sai, pidime õue minema. Ja meid hakkati pildistama, suured ja väikesed. Ja nii väike kui suur. Mulle endale õusalt meeldis1.septembri aktus. Kõik olid nii pidulikult riides.

Sander: 1.septembril tõime uue 1.klassi kooli. Neid oli 18 õpilast. Pärast aktust oli pildistamine selle õpilasega, kelle kooli tõid ja ka mõned ühispildid.

Vallo: Meie olime taas saali ees. Oli tore. Me viisime pärast 1.klassi vana kooli ette.

Tannar: Pidime pidulikult riides olema. Viisime 1.klassi kooli. Tegime pilte tagaaias.

Liisi: Tulime kell 8:45 kooli 1.septembril. Ma viisin kooli Egle Raudsepa ja Andreas Palandi. Eriti raske oli siis, kui ma pidin hoidma 2 kohvrit käes ja vana kooli osa juurde minema. Seal me pildistasime kaks klassi koos ja siis eraldi, väike ja suur õpilane ja siis pidime nad klassi viima.

Grete: Lõbus oli. Hommikul 8:45 hakkasime inimesi sisse juhatama ja giidituuri tegema. Siis hakkas aktus. Hommikujuhid olid Robert & Andreas. Siis tõime 1.klassi kooli. Ma tõin Joonas Varese. Õp Ebe luges klassiarhiivist mingeid naljakaid lauseid ka ette. Ei naljakas oli. Kõik läks enam-vähem plaanipäraselt. Ja siis tegime õues pilte ka. Päike paistis. Klassis sai viinamarju ja viinamarjamahls ka. Tore oli. Teeme uuesti.

Andreas: 1,september oli äge. Tõime 1.klassi 18 õpilast. Enne aktust oli väike pinge. Mina ja Robert olime aktusejuhid.

Diana: 1.september oli tore. Päike paistis. 1.klassi läks 18 õpilast. Nende seas oli ka mu õde. Peale aktust läksime pildistama ja siis tulime klassi. Markus: Tegime 1.klassile aktuse ja tõime nad kooli. Õues tegime pilte ka.

Siim: Tehti palju pilte.