reede, 26. september 2008

LEMMIKKÖÖGIVILI





Eesti keele õpetaja tegi klassides küsitluse tervisliku toitumise kohta, ootame tulemusi järgmisel nädalal. Ühtlasi oli ka küsimus lemmikköögivilja kohta. Piilusin vastuseid, selgus, et meie klassis osutus kõige populaarsemaks PORGAND (5),järgnes TOMAT (3),kolmandaks jäi KARTUL (2), PAPRIKA, KÕRVITS ja KURK (1).

kolmapäev, 24. september 2008

KOOS




Kui klassivanemad teisipäeval ÕOV koosolekult tulid, selgus, et juba esmaspäeval on koolis tulemas pidu - MIHKLIPÄEV. Iga klass sai ülesandeks esitleda üht köögivilja, meile sattus KAALIKAS.
Täna peale 6. tundi tulimegi klassituppa kokku, et mõelda, mida teha. Nii vahva oli koos arutada ja ideed tulid - lavastame tuntud muinasloo omamoodi, kaalika versiooni. Põhiidee sai paberile, reedel teeme proovi. Koos on mõnus, igaüks saab osa.

teisipäev, 23. september 2008

PÄÄSTEÕPPUS


Reedel 3. tunni ajal õppisime rahulikult inglise keelt, parandasime kontrolltöö vigu ning pidime just PowerPoint esitlust vaatama hakkama, kui märkasime klassi ukse alt suitsu imbumas. Ust ei avanud, sest ei teadnud, mis koridoris võib olla. Helistasime hädaabi numbril 112. Meie info võeti vastu ja kinnitati, et päästemeeskond sõidab välja. Nägime aknast, et kogu kool oli palliplatsile evakueerunud, vaid meie klass oli lõksus. Avasime aknad, leidsime kapist tüki kangast ja toppisime selle ukse alla suitsu katteks. Kuna meie klassis kraanikaussi pole, viskasime lillevaasist vett kangale - olime ju kevadel Raplamaa Päästeametis külas käinud, tuli meelde, mis seal õpetati. Jäime ootele. Aknast hüüdsime direktorile, mitu meid on. Direktor uuris, kuidas meil olukord on ning teatas, et varsti tullakse meid päästma. Üsna pea olidki päästjad kohal, roniti redelit müüda klassi, kontrolliti olukorda nind otsustati, et meid viiakse koolimajast välja, siiski mitte redelist ja akna kaudu. Kui meie ka pallilatsile jõudsime, kõlas kogu kooli poolt aplaus, olime päästetud. ÕPPUS oli edukalt lõppenud. Siis kogunesid õpetajad ja päästjad õpetajate tuppa analüüsiks, koolipere võis uudistada päästeautot, siis mindi sööma. Päästjad olid meiega rahul, olime tublid, toimisime õigesti. Kool sai kiidusõnu. Oli põnevust ja ka ärevust. Õnneks oli see õppus. Loodame , et tõsist olukorda kunagi ei tekigi.

pühapäev, 14. september 2008

PURAVIKU SEPIKODA




12. september oli koolis matkapäev. Meie klass valis matkasihiks Puraviku Sepikoja Valtu külas. Valtusse minnes või sealt tulles, ikka püüab pilku ilus puraviku tuulik-veski endises Mitshuka õunaaias. Sel suvel riputati ka tiivad külge, mis andis vaatele palju väärtust juurde.
Algul mõeldud läbi metsa mineku mõte jäi teostamata, kuna vihmade tõttu on mets märg ja porine. Jalutasime siis mööda kergteed, keerasime esimesest väravast õunaaeda. Et aega parajaks teha tegime kuuseheki ääres väikese klassi moosi - saia peatuse (selgus, et mõnel on moos söödud, mõnele oli moos liiga magus, mõni ise ei saanudki maitsta - purk juba pestud...). Järgmine peatus - teeäärsed metsikud alõtshad, degusteerisime. Siis hakkas vihma tibutama ja tuuliku juurde jõudes sadas juba rohkem. Viisakate inimestena me sisse ei astunud, kuna peremehi ei paistnud kohal olevat, ootasime katuseräästa all, millest palju kasu küll polnud - saime veidike märjaks.
Aga üsna pea saabus väikebuss, küljel kiri www.veskisepad.ee - peremehed saabusid. Kutsuti sisse, saime tule ääres sooja. Sepad Harri ja Lauri tutvustasid oma tööd, saime ka ise haamrit proovida, kõik, kes soovisid - Markus, Siim, Sven, Tannar, Kevin ja ainsa julge tüdrukuna Liisi - niiviisi valmiski meie klassi õnnenael. Siis tutvustati meile ka hoonet, lubati ronida lausa kõige kõrgemale korrusele (üldse 7 korrust ning 19 m kõrge). Oli põnev alla vaadata, kaugusse ka. Kes kõrgust pelgas, viimasele korrusele ei tulnud. Lõpuks uudistasime , milliseid esemeid on ülde võimalik sepistada - alates naelast kuni raudaiani välja. Kõik esemed olid väga ilusad ja ahvatlesid ostma, poisid küsisid muidugi, mis nuga või mõõk maksavad, aga rahalised võimalused lubasid soetada vaid mõne naela (a´10 krooni).
Aga sepad olid profid ja vastuvõtt väga meeldiv, kõigil oli huvitav. Muide, sepp Harri on Valtu kooli vilistlane, lõpetas aastal 1988.
Asusime koduteele, vihm oli järele jäänud. Markuse, Andrease ja Robertiga jätsime head aega õunaaia väravas, nemad kõndisid Valtu külla, teistega matkasime Kaerepere poole tagasi. Puhkasime veidi jalgu teeäärsel pingil ja edasi. Siis aga juhtus see, mis ilusale päevale halva punkti pani. Viimaselt fotolt on näha, kes äkitselt jooksu pistsid ning hüvasti jätmata omapead kodu poole kiirustasid. Oli ikka suur ajavõit, oma 10 minutit. Aga asi pole selles. Inetu on see, et kui koos minnakse, siis ka koos tullakse. Ja oleks võinud ju õpetajale öelda või küsida. Sander ja Sven siiski ootasid teeristis ja saime head nädalavahetust soovida, see on pehmendav asjaolu. Olen väga nördinud Vallo, Villemi ja Siimu üle. Nii lihtsalt ei tehta. Mis siis saab, kui me kusagile koos läheme ja osad võtavad lihtsalt pähe järsku omapead koju tulla, ilma kellelegi ütlemata. Jah, olime peaaegu kodu lähedal, mis siis, asi on põhimõttes ja elementaarses viisakuses. Kas peaksin siis õpetajana olema õnnelik, et kuus õpilast matka normaalselt lõpuni käisid?

laupäev, 6. september 2008

KLASSIVANEMAD


Reedel klassijuhatajatunnis valisime klassivanemad. Nendeks on GRETE ja KEVIN. Palju õnne! Olge tublid!

esmaspäev, 1. september 2008

1. SEPTEMBER







Suvi möödus lennates, käes on kooliaeg. Aeg jälle kohtuda klassikaaslaste, sõprade ja õpetajatega. Aeg õppda - kuulata, meelde jätta, avastada, mõista.

Esimene koolipäev oli rõõmus ja pidulik, päike paistis kõigile. Meie koolis õpib sel õppeaastal 121 last, meie klassis 14 - soovime Carinale kogu klassi poolt edu uues koolis Raplas. 6. klass on väga tähtis, on kaks uut ainet - vene keel ja suhtlemine, kevadel ootamas tasemetööd. Õpetaja hakkas juba esimesel tunnil õpilasi "moosima", et kuues klass hästi läheks. Moosi sisse sai mõeldud palju häid soove ja mõtteid, kui võtad lusikatäie, peaks mõjuma.

Edu Sulle, kallis kuuendik! Ja olgu meie klass sõbralik ning mõnus!
Head kooliaasta algust kõikidele vanematele,meie koostöö on laste heaoluks tähtis!

Homme alustame!