teisipäev, 26. august 2008

INFO


Esimese koolipäeva aktus 1.septembril kell 9.30. Riietus pidulik. Järgneb klassijuhatajatund. Kell 12 Rapla kirikus koolirahu kontsert, esineb Helin-Mari Arderi Trio (kes soovib minna, siis buss Valtust kell 11.15).


Buss 1.septembril
Kehtna 8.40
Keava 8.45
Lau küla 8.55
Ingliste 9.05
Öökulli 9.15
Tagasi kell 12.15

esmaspäev, 25. august 2008

teisipäev, 19. august 2008

esmaspäev, 18. august 2008

20 AUGUST TAASISESEISVUSPÄEV




Homme õhtul on Tallinna Lauluväljakul üks EV 90 juubeliaasta suursündmustest - lauluöö "Märkamisaeg". Sel aastal möödub 20 aastat esimestest öölaulupidudest ( küsi oma vanematelt, sest Sind polnud siis veel olemaski). Öölaulupidu on oma nime väärt - kontsert algab õhtul kell üheksa ja kestab järgmise hommiku varajaste tundideni. See on pereüritus, lauluüritus. Esinevad koorid, kõik võivad kaasa laulda.

http://oolaulupidu.postimees.ee/

pühapäev, 17. august 2008

KUUVARJUTUS



Eile öösel oli Eestis nähtav osaline kuuvarjutus. Tipphetk oli kesköö paiku, kestis kella kolmeni. Pilved küll väheke segasid, kuid nägi päris hästi. Pildistasin.

HÕBEMEDAL EESTILE!



Eesti on võitnud Pekingi olümpiamängudelt hõbemedali! Jüri Jaanson ja Tõnu Endrekson võitsid olümpiamängude sõudmisregatil meeste paarisaerulisel kahepaadil hõbemedali!

neljapäev, 14. august 2008

VAATA TAEVASSE!



Augustikuus on ikka mõnus õhtuti taevasse vaadata, on tähtede langemise aeg. Selge ilmaga on taevas tähti täis, kaunis vaatepilt. Kui langeb täht, siis soovi midagi mõttes - ja see täitub.

Täna õhtul on oodata eriti rohket tähesadu. Loe uudist, mille leidsin looduskalendri kodulehelt.

Palja silmaga on hää aeg perseiidide sadu taevas vaadata. Selge ilma korral kuni 14. augusti õhtuni - langemise kõrgajal.

Perseiidide meteoorivool on saanud oma nime Perseuse tähtkujult. Meteoorivoolu tekitajaks on Swifti-Tuttle'i komeet, mille tiirlemisperiood on 130 aastat ja mis viimati läbis Päikese-lähedast ruumi 16 aastat tagasi. Komeet on enda taha jätnud pika kosmiliste osakeste pilve, "langevateks tähtedeks" kutsutud meteoorid on tegelikult lendkivid, mis liikudes kiirusega kuni 60 kilomeetrit sekundis, süttivad maa atmosfääri sattudes.

www.looduskalender.ee

reede, 8. august 2008

OLÜMPIAMÄNGUD


Täna, 8.augustil, algavad Pekingis XXIX suveolümpiamängud. Avatseremoonia algab kell 14.45 ETV-s ja ka uuel kanalil ETV 2. Jälgi mängu!